Un projecte residu zero al Baix Montseny

L’Associació Teleia, amb seu a Sant Antoni de Vilamajor, posa a l’abast dels municipis un projecte circular d’aprofitament de peces de roba que es llençarien i amb les quals confecciona bosses per a la compra a granel.

Els ajuntaments que hi vulguin participar han de fer promoció de la iniciativa, posar les bosses a disposició dels comerços i l’ideal és que, com a part final de la dinàmica, regalin cultura o facin un descompte en el rebut de la taxa de recollida i tractament de residus als veïns que comprin a granel amb aquestes bosses de roba o altres envasos reutilitzables. Així es generen menys residus i més consciència.

De moment, s’hi ha sumat l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, que donarà les bosses i farà campanya amb el lema “Jo estimo Palau. Jo reutilitzo”. I la intenció de l’Associació Teleia és oferir el projecte als ajuntaments del Baix Montseny, per després estendre’l a altres llocs.

El projecte de l’Associació Teleia pretén contribuir a fer un territori més sostenible, pel fet de donar una segona vida a una roba que hauria estat rebutjada, i així evitar l’ús de bosses de plàstic, fomentar la inclusió social ensenyant costura i emprenedoria i fer xarxa de persones en els municipis.

En Jan i la Berta, els protagonistes del calendari que fa cada any l’artista, artesana i activista Rosa Rocabayera, poden ser també la imatge d’aquest projecte orientat al residu zero.

Us podeu informar sobre aquest projecte a associacio.teleia@gmail.com, al telèfon 626 436 533 i a l’Instagram.


Font: https://esloubutlleti.wordpress.com/2021/06/24/un-projecte-residu-zero-al-baix-montseny/